Hogy mi köze van ennek a töltött káposztához? Annyi, hogy 3 napig néztem a hűtőben, és tudtam, hogy nekem is ennem kell valami hasonlót, hogy ne böködjem az alvó sárkányt. Konkrét receptem nem volt hozzá. A neten két videó is fent van a töltött káposzta nyers változatának elkészítéséről, csak egyik pont a bevezető után véget ér, a másiknak pedig csak napraforgómagból áll a tölteléke, ami arculcsapás lenne a bőrömnek.
Így improvizáltam. Vettem egy adag zöldséget: cukkini, répa, édesburgonya, pasztinák, csicsóka, paprika.
Ahhoz, hogy ennyi zöldséget megegyek nyersen, kell egy kis segítség. Valami, amit hozzáehetek, és segít, hogy elfogyjon a nyers zöldség. Ezt én hordozórakétának hívom, mert segít lehordozni a zöldséget a gyomromba. A salátaöntet is ez a kategória nálam. Ha jól sikerül, viszi le magával a sok zöldet. Most ezek a hordozórakétáim:
Kis fej savanyúkáposzta, sörélesztőpehely, paprika, a tegnap megaszalt magyaros ízvilágú napraforgómag és a tejföl gyanánt használatos szezámmagos szotty.
Késes robotgépben megdaráltam a zöldségeket, és pici savanyúkáposzta-levelekbe tekertem, és megszórtam kevés darált ízes szotyival.
Na, így kell megenni egy óriási adag zöldséget nyersen :) Annyi lett, hogy holnap is tudok vinni a suliba enni.Viszek egy adag "tejfölt", meg 2 ek sörélesztőpelyhet és azokba mártogatva le fog csúszni...
A kétkedőknek. Igen, nem töltött káposzta ízű, de elég finom ahhoz, hogy ne böködjem a durmoló sárkányt...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése